onsdag 23 september 2009

Text Game - Kate Cann

Mel är en tjej i övre tonåren som precis har börjat dejta puddingen Ben. Hon är totalt förälskad men kan knappt tro att det är sant. Hur kan han vilja gå ut med henne? Eftersom de inte varit tillsammans mer än några veckor vill Mel inget hellre än att umgås med Ben, men eftersom hennes kompis och ex, Ryan, fyller år så kan hon inte umgås med Ben den kvällen. Därför sticker Ben till sin kompis Joes fest istället.

Under Ryans fest får Mel plötsligt ett otrevligt SMS från en anonym avsändare. Meddelandet väcker misstankar om att Ben är otrogen. Misstankarna stärks då Mel börjar få fler otrevliga SMS. Men, hon vågar inte riktigt konfrontera Ben, då hon är rädd för vad som döljer sig bakom sanningen.

Text Game (2004) är en ungdomsbok skriven av den brittiska författaren och journalisten Kate Cann. Boken är skriven med en ganska enkel brittisk engelska. Texten är stor och luftig vilket gör att den lämpar sig bra för ungdomar med lässvårigheter. Boken är dessutom bara 68 sidor.

Jag tycker att intrigen är bra och spännande och den tar fart snabbt. Ämnet är aktuellt och passar tjejer i tonåren. Författaren skriver dessutom i förordet att "when you write for teenagers, you have to be aware how quickly things date. I've learnt not to name celebrities or fashions or music in my books, because six months down the line they will be old news." Jag tycker att hon har rätt, om man ser till bokens målgrupp och hur ungdomar ofta är anti sådant som känns gammalt.

Jag använder boken i början av kursen Engelska A och har hittills upplevt att den går hem hos tjejerna (killarna får andra alternativ). De gillar intrigen och tycker att boken är relativt lätt att förstå, plus att de tycker att den är spännande från början till slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar