torsdag 4 mars 2010

What's Your Problem av Bali Rai

Bali Rais What's Your Problem är en lättläst bok utgiven av förlaget Barrington Stoke. Boken handlar om tonåringen Jaspal och hans familj som flyttar från storstaden till en liten by i England, där pappan öppnar familjens tidnings-och tobaksaffär. Jaspal gillar inte flytten, speciellt då familjen ganska snart börjar utsättas för rasistiska trakasserier. Trakasserier som Jaspal även blir utsatt för i skolan.

I förordet till What's your problem skriver Bali Rai att boken handlar om rasismen i England. Han menar att den radikala rasismen fortfarande existerar även om regeringen hävdar annorlunda. Därför har han aktualiserat problemet i denna lättlästa roman. Men det är inte bara en bok som handlar om rasism och fördomar utan även kärlek och vänskap är ämnen som berörs.

Jag tycker att What's Your Problem är en utmärkt bok att jobba med i skolan. Dels för att den är lättläst men även för att den tar upp viktiga ämnen som alltid är aktuella att diskutera med eleverna. Boken har även ett öppet slut som är intressant att diskutera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar