onsdag 20 oktober 2010

Book Furniture



Googlade på Book Furniture och hittade en massa coola möbler. Bland annat fåtöljen Bibliochase och bokhyllor gjorda av böcker från Jim Rosenau. Kul att böcker kan inspirera människor på så olika sätt!



tisdag 19 oktober 2010

Smart bokförvaring


Jag hittade den här bilden på Designer Daily. Vilket smart sätt att förvara sina böcker på och supersnyggt dessutom!

måndag 18 oktober 2010

Levande böcker




Tänk vad man kan hitta när man helt planlöst surfar på nätet. Jag snubblade på Su Blackwells webbsida. Böcker kan tydligen komma till liv på flera sätt...

fredag 15 oktober 2010

Hur städar man i en bokhylla?

Jag vet inte om det beror på föräldraledigheten eller om det är den friska höstluften som har gjort att jag har fått städmani. Allt ska organiseras in absurdum. Jag har snart gått igenom hela huset men stötte på ett hinder häromdagen - bokhyllan. I hyllan råder anarki på både böcker och dammråttor. Problemet är dock inte att rengöra utan snarare HUR jag ska organisera böckerna. Där är facklitteratur, skönlitteratur, kokböcker, uppslagsverk, inbundet, pocket, serietidningar, magasin - you name it! Sist jag städade fick alla "hårda" böcker en egen hylla eftersom jag tyckte det var fult att blanda pocket och inbundet då jag gången dessförinnan organiserat böckerna efter genre och i alfabetisk ordning. Men under det senaste året har jag av ren lathet tryckt/slängt in böcker lite här och där så nu är det ingen ordning alls längre. Därför måste jag ta tag i detta, men hur organiserar man i sin hylla bäst? Tänker man estetiskt eller funktionellt? Hur har du gjort?